Τι ειναι η πινιατα

Η πινιάτα είναι μία χειροποίητη κατασκευή φτιαγμένη από χαρτόνι ή κάποιο παρεμφερές υλικό, βαμμένη κυρίως με έντονα χρώματα και είναι γεμάτη με καραμέλες, μπιχλιμπίδια, και παιχνίδια. Κρεμιέται συνήθως από ένα σχοινί και κάποιο παιδί με τα μάτια του δεμένα, κρατώντας ένα ρόπαλα ή κάποιο μπαστούνι, προσπαθεί να την σπάσει χτυπώντας την. Θα την βρείτε συνήθως σε γιορτές, εκδηλώσεις ή σε κάποιο παιδικό πάρτυ. Η πινιάτα είναι ένα εορταστικό έθιμο που έχει άμεση σχέση με το Μεξικό και έχει περάσει σαν παράδοση σε γιορτές ανά τον κόσμο για εκατοντάδες χρόνια. Στην Αμερική, έχει καθιερωθεί να υπάρχει πάντα μια πινιάτα στο πάρτι γενεθλίων ενός παιδιού.

Ποια είναι τα είδη της πινιάτας;

Την πινιάτα παραδοσιακά, την σπάνε με κάποιο ρόπαλο ή ραβδί, οι λεγόμενες πινιάτες με ρόπαλο, αλλά λόγω κάποιων κινδύνων και τραυματισμών που προέκυψαν, γιατί τα μάτια των παιδιών ήταν δεμένα και δεν έβλεπαν που χτυπάνε με το ρόπαλο, έχει εμφανιστεί και μια πιο ασφαλή εκδοχή του παιχνιδιού. Υπάρχουν τώρα πινιάτες με κορδέλες οι οποίες κρέμονται από το κάτω μέρος της σε σειρά. Μόνο μια από αυτές μπορεί να ανοίξει την τρύπα, ώστε να ελευθερωθούν τα δώρα που κρύβει μέσα της η πινιάτα. Τα παιδιά κάθονται σε μια σειρά και τραβάνε μία κορδέλα την φορά. Παρόλο που αυτό το είδος πινιάτας είναι αρκετά δημοφιλές στους γονείς, το αρχικό στυλ πινιάτας συνεχίζει να παίζεται.

Σε τι σχέδια βγαίνει μια πινιάτα;

Λόγω της δημοτικότητας που έχει η πινιάτα στις γιορτές και τα πάρτυ, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι σημαντικό η πινιάτα να έχει το ίδιο θέμα με το πάρτυ. Η παραδοσιακή πινιάτα είναι ένα ζώο, αλλά τώρα πια μπορεί να δημιουργηθεί σε οποιοδήποτε σχήμα και χαρακτήρα. Πολλοί διάσημοι παιδικοί χαρακτήρες, από παιδικά cartoon μέχρι και ταινίες είναι διαθέσιμοι στην μορφή πινιάτας. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε έτοιμη πινιάτα έχετε την δυνατότητα να την κατασκευάσετε και εσείς οι ίδιοι με κουτιά από χαρτόνι ή ακόμα και με πηλό.

Με τι γεμίζουμε μια πινιάτα;

Παραδοσιακά την πινιάτα την γέμιζαν με φρούτα και ζαχαροκάλαμο, αλλά με την πάροδο του χρόνου επεκτάθηκε το γέμισμα σε ποικιλίες από καραμέλες, τσίχλες, και άλλα γλυκά, μαζί με διάφορα μπιχλιμπίδια και παιχνίδια όπως σφυρίχτρες, αυτοκινητάκια, πλαστικά κοσμήματα και οτιδήποτε άλλο σε παιδικό παιχνίδι. Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν κάποια προτίμηση στο τι περιέχει στην πραγματικότητα η πινιάτα, αλλά πιο πολύ απολαμβάνουν το παιχνίδι της προσπάθειας να απελευθερωθεί ο,τι είναι κρυμμένο μέσα της. Μάθετε πως γεμίζεται η πινιάτα.

Δείτε όλες τις πινιάτες.