Γιατί πινιάτα αντί δωράκια στο παιδικό πάρτυ

Η πιο κλασική λύση διασκέδασης των παιδιών στα παιδικά πάρτυ είναι κάποιος κλόουν ή μάγος που τα κρατάει απασχολημένα για ώρες με δημιουργικό τρόπο. Πλέον σχεδόν σε όλα τα πάρτυ υπάρχει κάποιος τέτοιου είδους ανιματέρ, ο οποίος μπορεί πράγματι να εγγυηθεί την επιτυχία του πάρτυ και να κάνει τα παιδιά να χαρούν. Όμως, από το εξωτερικό έχει έρθει μια καινούρια, φρέσκια ιδέα που μπορεί να συναρπάσει τους καλεσμένους σας και να κάνει τους πάντες να μιλούν για αυτό το διαφορετικό που είχε το παιδικό πάρτυ του παιδιού σας. Και ένα είναι σίγουρο. Αυτό ακριβώς είναι που ζητάει η κόρη ή ο γιος σας.

πινιατα παρτυΗ πινιάτα ή αλλιώς pinata, (όπως γράφετε στο εξωτερικό), έχει καθιερωθεί κυρίως στην Αμερική και σίγουρα όλοι μας έχουμε δει αυτό το παιχνίδι σε κάποια ταινία. Αποτελεί ένα παιχνίδι σε διάφορα σχέδια που μπορεί να κρεμαστεί σε κάποιο ψηλό, σταθερό σημείο. Μέσα είναι γεμισμένο με διάφορα υλικά, όπως καραμέλες, σοκολατάκια και μικρά παιχνιδάκια. Τα παιδιά συγκεντρώνονται γύρω από το παιχνίδι και ένα ένα παίρνει ένα ρόπαλο και με κλεισμένα τα μάτια προσπαθεί να χτυπήσει την πινιάτα και να την σπάσει. Όταν το καταφέρει, ξεχύνονται από μέσα όλα τα παιχνίδια και κάθε παιδί πρέπει να τρέξει και να πάρει όσο πιο πολλά δωράκια προλαβαίνει.

 

Η πινιάτα αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική στον ανιματέρ γιατί είναι σίγουρα κάτι εντελώς διαφορετικό για την Ελλάδα, που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό και θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη σε μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε κάποια πινιάτα σε όποιο σχέδιο θέλετε, ανάλογα με το θέμα του πάρτυ και φυσικά το φύλο του παιδιού σας. Πινιάτα πριγκίπισσα, δεινόσαυρος, πειρατής ή κάποιο ζωάκι είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες επιλογές που έχετε και μπορείτε να τη διαλέξετε μαζί με το παιδί σας που σίγουρα θα εκστασιαστεί.

Δείτε όλα τα σχέδια σε πινιάτες

παιδια μαζευουν τα δωρα απο την πινιαταΠαράλληλα, η πινιάτα είναι ένα οικονομικό παιχνίδι που στοιχίζει σαφέστατα πολύ λιγότερα χρήματα από το να πάρετε δωράκια σε όλα τα παιδιά. Μάλιστα, αν έχετε όρεξη και πιάνουν τα χέρια σας, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας χειροποίητη πινιάτα, αν και θα διαπιστώσετε πως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο και συνήθως δεν έχει το αποτέλεσμα που φαντάζεστε. Μάλιστα, μπορείτε να βρείτε πινιάτα από 20€ και αν την εντάξετε μέσα στο πάρτυ και μάλιστα στο τέλος του πάρτυ, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε και δωράκια για τους καλεσμένους σας. Η πινιάτα όταν σπάσει θα αποκαλύψει δεκάδες μικρά παιχνιδάκια για να πάρει το κάθε παιδί.

Δείτε όλα τα γεμίσματα πινιάτας

Τέλος, η πινιάτα είναι και ένα απόλυτα ασφαλές παιχνίδι, αφού είναι φτιαγμένο από μαλακά υλικά, ενώ κάθε παιδί με το ρόπαλο παίζει μόνο του, πριν ξεκινήσει την προσπάθεια το επόμενο παιδί. Έτσι, δεν υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει κανείς και το μόνο που χρειάζεται είναι ο συντονισμός των προσπαθειών από κάποιον ενήλικα. Όταν τελικά το περιεχόμενο της πινιάτας αποκαλυφθεί, τα γέλια και η χαρά των παιδιών θα είναι το καλύτερο σημείο του πάρτυ.

Δείτε πως παίζεται η πινιάτα